High Heath

Arkhi were appointed in March 2019 for the substantial renovation and extension works to this existing property between the 60s and 70s, in Brereton Heath near Congleton.

Our proposals will create a coherent flow throughout the ground floor, which will both highlight and celebrate the changing levels by creating a wider corridor from the main entrance down to the rear extension of the property, where we have designed an open plan kitchen, dining and living area, with large rooflights and a dominant central brick clad chimney feature.

At ground floor, a new attached garage will be built to the front of the property, and the existing garage to the rear will be removed to make way for the rear extension. At first floor level a new bedroom will be constructed over part of the new garage, and the existing master bedroom will be reconfigured to include an ensuite bathroom.

The external facades will have vertical timber cladding applied to highlight certain elements of the property, and the new garage will be finished in a white render. The rear extension will balance the garage to the front in both height and scale, but this will be constructed from a contemporary white brick, which will be offset against the bold, dark toned brick of the central chimney feature.

Work on site is scheduled to start in Late Spring 2020.