Andrews Close

A highly bespoke, single storey extension replacing an existing unused conservatory, has created the opportunity for this family dwelling to become a truly special personal space.

We worked closely with the clients to identify their specific tastes and needs, which helped us to deliver a characteristic addition to their home which reflected their individuality.

Externally, the extension is to be constructed dominantly from brick, but a diagonal vertical timber boarding extension of the roof canopy adds individuality, and hints at the green roof above

The owners wanted to create a more accessible transition between their internal and external living spaces, including allowing better access to an outdoor studio, situated close to the extended part of the house. They also wanted to enhance the amount of natural light into the existing kitchen area, through the insertion of a large rooflight element into the flat roof of the adjacent extended section.

 

Anticipated completion Spring 2020