Image description

House Renovation and Extension

Description:


This Dwelling located within the small area of Saddle Back faced a full renovation, both internal and external with the addition of a contemporary style extension to the rear of the house.


The renovation of the building managed to bring back life to the once rundown dwelling. Changes to the external façades by the addition of white creamy render gives the dwelling a contemporary, modern style making if fit comfortably within the local context of the site.


Inside, the renovation process transformed the dwelling from a dated 80’s style house to a more up to date modern contemporary styled dwelling, reflecting the style of the external elevations inside.


The dwelling also gained an additional extension to the rear of the building. Covered in all black material the extension contrasts from the creamy white render, setting it apart from the existing building. Inside the extension offers extra space for the kitchen and dining room proving an open planed area allowing for maximum natural sunlight to enter and brighten up the internal space.     

 




Current Stage:


> Pre-planning


> Planning


> Building Regulations


> Detailed Design


> Construction


> Completion

Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description